piippo ruusuruoholla.jpg img_9188.jpg puiden takaa.jpg kuurankukkia.jpg kosteikko.jpg broilerinlanta_pieni.jpg pelto.jpg viljapelto.jpg riistapelto_0.jpg ketoneilikat.jpg IMG_8095_m.jpg rantaniitty.jpg kesa_-_copy.jpg tammihaka.jpg Aneriojärvi.jpg maisemapelto.jpg rypsipelto.jpg halikonjoki_0.jpg img_9200_m.jpg img_0709.jpg
 

Esimerkkitiloja

    Maatiloilla ympäristön hyväksi tehtävien toimenpiteiden valikoima on laaja, mutta onko asiaan vihkiytymättömillä asiasta selkeää käsitystä? Kuluttajalle ei ole selvää, millä perusteilla viljelijät valitsevat ympäristötoimenpiteitä ja miksi. Ja miksi he eivät valitse joitakin toimenpiteitä.

    Tällä sivustolla esittäytyvät maatilat kertovat omista valinnoistaan ja kokemuksistaan. Viljelijähaastattelujen ja karttojen avulla voi saada käsityksen niistä toimenpiteistä, joita maatiloilla tehdään ympäristön hyväksi.

    Mikäli viljelijä on sitoutunut ympäristötukeen (kuten yli 90 % suomalaisista viljelijöistä on), kuuluvat tietyt perustoimenpiteet ja valinnaiset lisätoimenpiteet hänelle automaattisesti. Erityisympäristötuet ovat vapaaehtoisia ja tehokkaita toimenpiteitä. Niistä kaikista lisää tilaesittelyjen yhteydessä.

    Ensimmäisenä esittelyssä on salolainen Mikkolan tila. Raaseporissa sijaitsevien Pargasin ja Gundbyn tilojen esittely tulossa v. 2014.

    Järki Lanta -hankkeen tilaesittelyt löytyvät yläpalkin kohdasta Järki Lanta