rantaniitty.jpg viljapelto.jpg kosteikko.jpg broilerinlanta_pieni.jpg rypsipelto.jpg img_9200_m.jpg piippo ruusuruoholla.jpg img_0709.jpg Aneriojärvi.jpg ketoneilikat.jpg pelto.jpg kesa_-_copy.jpg IMG_8095_m.jpg riistapelto_0.jpg tammihaka.jpg kuurankukkia.jpg halikonjoki_0.jpg img_9188.jpg maisemapelto.jpg puiden takaa.jpg
 

Oppimateriaalit

    Oppimateriaalit

    Järki Lannoitteessa tehdään oppimateriaaleja toisen ja kolmannen asteen ammatilliseen koulutukseen. Ne täydentävät oppimateriaalipakettia, jonka Baltic Sea Action Group laati Ravinne- ja energiatehokas maatila -hankkeelle. RE-maatilan materiaalit keskittyvät tiloilla syntyviin omalannoitteisiin ja niiden käsittelyyn tilalla - kuten lantaan, kompostointiin ja tilakokoluokan biokaasulaitokseen - kun taas Järki Lannoitteen materiaaleissa syvennytään kierrätyslannoitteisiin ja oppimateriaalikokonaisuuden tehtävämateriaaliin.

    Yhdessä Livian ammattiopiston kanssa toteutettavien materiaalien hankinnassa käytettiin osallistavaa oppimista, sillä maaseutuopisto Tuorlan oppilaat tekivät tilakäyntejä lannanlevitysaikaan ja dokumentoivat niillä näkemäänsä ja kuulemaansa. Näitä materiaaleja käytetään oppimateriaaleissa, ja kokemusten pohjalta laaditaan tilavierailusapluuna.

    Oppimateriaalit sijoitetaan RE-maatila -hankkeen sivuille sekä pdf -tiedostoina Järki Lannoitteen omille sivuille. 

    Järki Lannoitteen oppimateriaalit valmistuvat loppusyksyllä 2017. Kuva: Sanna Söderlund